En we zijn weer vertrokken…

Begin deze week is de aftrap gegeven voor de 4de groepsaankoop groene stroom van de provincie Antwerpen. Vorig jaar schreven een recordaantal mensen,  zo’n 91.000 huishoudens, zich in. 66% stapte ook over van energieleverancier en bespaarde gemiddeld 220 euro op hun energiefactuur. Dat maakte het de grootste groepsaankoop tot dan toe in ons land. 

Tot en met 29 september kan iedereen zich vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop groene stroom.

Stroom kopen: dat doe je best samen!
Stroom kopen: dat doe je best samen!

Gedeputeerde voor energie Inga Verhaert: “Vrijblijvend, want pas na de online veiling op 2 oktober beslissen de deelnemers of ze ingaan op het bod van de winnende energieleverancier. Alle deelnemers krijgen van ons een persoonlijk overzicht van hun mogelijke besparing.”

De energiemarkt in gang zetten
91.000 huishoudens schreven zich vorig jaar in, maar liefst 66% daarvan stapte ook effectief over naar de winnende energieleverancier Essent. Gedeputeerde Inga Verhaert zette in 2010 de groepsaankoop groene stroom voor het eerst op touw. Met steeds groter succes. Antwerpen gaf als eerste het goede voorbeeld, andere provincies volgden al snel.

Inga Verhaert: “Het succes van deze groepsaankoop bewijst het: klanten zijn tot heel wat in staat zijn als ze zich verenigen. En met hoe meer ze zijn, hoe sterker ze staan. De Provincie Antwerpen helpt hen in deze vrije markt perfect bij met een goede omkadering en de juiste informatie. We hebben zo de markt de afgelopen jaren mee in gang gezet, en daar ben ik best trots op.”

Inschrijven? Online, in je gemeentehuis of in het provinciehuis
Enkel particulieren kunnen meedoen, bedrijven en verenigingen niet. Deelnemers kunnen tot en met 29 september inschrijven via de website www.samengaanwegroener.be. Wie geen toegang heeft tot internet kan in de meeste gevallen terecht aan de balie van zijn of haar gemeentebestuur. Informeer best op voorhand wanneer het loket geopend zal zijn. In het Provinciehuis aan de Singel (PaS) kunnen inwoners vanaf september terecht op dinsdag en donderdag tussen 10 en 12 uur.