Diesterweg

De vakantiekolonie Diesterweg in Kalmthout is al sinds 1904 een begrip. In Antwerpen en in Kalmthout. Recent besliste het Antwerps stadsbestuur niet langer in het domein te investeren en het te sluiten. Voor het eerst sinds 1904 zullen kinderen uit het stedelijk onderwijs niet langer op bosklassen kunnen komen in Kalmthout. Ook voor zo’n 500 Kalmthoutse kinderen die er in de zomer hun speelpleinen houden, dreigt de speelplek te verdwijnen.

Maar het hoeft niet zo te gaan. Vandaag stelde sp.a Kalmthout (Fons Dierckx en Sam Dudha) en sp.a Antwerpen (Yasmine Kherbache) samen een piste voor die perspectief biedt. Perspectief voor de kinderen uit de stad en Kalmthout. Perspectief op behoud en onderhoud van het publiek erfgoed en perspectief tenslotte op duurzame ontwikkeling van het domein.

Fons Dierckx, Yasmine Kherbache, Sam Dudha en Inga aan de Diesterweg
Fons Dierckx, Yasmine Kherbache, Sam Dudha en Inga aan de Diesterweg

ATV kwam een kijkje nemen en maakte alvast deze reportage.