Kalmthout volgt sp.a voorstel, redding Diesterweg weer mogelijk

De gemeente Kalmthout schakelt vzw Kempens Landschap in voor het behoud van openluchtverblijf Diesterweg. Dat is gisteravond besloten op de gemeenteraad na een voorstel van sp.a.

De gemeenteraad ging op het idee van sp.a  in en zal aan Kempens Landschap vragen om de coördinatie op zich te nemen. Als Kalmthoutenaar én co-voorzitter van Kempens Landschap ben ik erg blij met die beslissing

Vele tienduizenden Antwerpse en Kalmthoutse kinderen beleefden op Diesterweg immers memorabele momenten tijdens bosklassen, jeugdkampen en speelpleinwerking. Bovendien gaat het om een uniek stuk natuurpatrimonium vlak bij de stad.

Vzw Kempens Landschap verenigt de provincie en 55 gemeenten, waaronder Kalmthout. Op vraag van die gemeenten beschermen en herstellen we unieke landschappen en cultuurpatrimonium op hun grondgebied. Bvb de voormalige landloperskolonies van Wortel en Merksplas. We gaan op zoek naar de nodige partners en fondsen en zorgen ervoor dat dit soort unieke domeinen kan blijven bestaan en publiek toegankelijk blijft.