Energie-klant is koning!

Vandaag kon ik dit fijne bericht de wereld insturen:

“Nooit eerder hebben zoveel energieleveranciers mee geboden op de groepsaankoop voor energie als vandaag bij de groepsaankoop van de Provincie Antwerpen. Meerdere leveranciers willen het scherpe bod van de veiling aanbieden aan de 71.500 deelnemers van de groepsaankoop.”

Opnieuw een mooie primeur voor de provincie Antwerpen! Nadat we eerder al een recordaantal gezinnen motiveerden om deel te nemen. Het succes van deze groepsaankoop bewijst het elke keer weer: klanten zijn tot heel wat in staat als ze zich verenigen. En met hoe meer ze zijn, hoe sterker ze staan. Wanneer zoveel energieleveranciers mee willen bieden, is het duidelijk. De klant is koning! We hebben zo de markt de afgelopen jaren mee in gang gezet, en daar ben ik best trots op.

Er zijn voor het eerst meerdere leveranciers die het scherpe bod willen aanbieden aan de deelnemers van de groepsaankoop. Electrabel, Eneco, essent. be en Lampiris bieden een gemiddelde besparing aan van 17.1% voor elektriciteit en gas. Wie zich inschreef voor enkel elektriciteit bespaart gemiddeld 17.3% via het aanbod van Electrabel of Eneco.

En die besparingen  kunnen nog oplopen. Want de deelnemers krijgen vanaf 14 oktober een individuele berekening op maat. Hierbij zal de jaarkost op basis van de opgegeven verbruiksgegevens voor alle aanbiedende leveranciers berekend worden. Standaard krijgt de deelnemer het aanbod te zien dat voor hem het voordeligst is.  Elke deelnemer kan dan zelf tot 18 november kiezen of hij overstapt naar de voorgestelde leverancier, of liever een van de andere.

De burger beslist!