Radio Provincie swingt van 11 tot en met 17 december

Opbrengst gaat naar 4 goede doelen: vzw Betonne Jeugd, vzw de Steenschuit, vzw Vriendtjes Tegen Kanker en vzw Bednet.

Radiozender Studio Brussel voorspelt dat 17 tot en met 24 december de warmste week in 100 jaar gaat worden! Dan vindt Music for Life namelijk opnieuw plaats, en nog wel in provinciaal recreatiedomein De Schorre. De provincie leent niet alleen haar locatie maar brengt ook zelf geld in het laatje voor Music for Life. Sinds vandaag staat er in de inkomhal van het Provinciehuis aan de Singel (PaS) een heus radiostation te blinken. Op 11 december knalde om 10 uur het eerste liedje uit de boxen van Radio Provincie. Tot en met dinsdag 17 december kunnen alle provinciale ambtenaren liedjes aanvragen voor 2 euro of (veel) meer.

Kick off Radio Provincie
Kick off Radio Provincie

Van woensdag 11 tot en met dinsdag 17 december draait de communicatiedienst van de provincie Antwerpen zelf plaatjes voor Music for Life. Iedereen kan zijn favoriete liedje of een ‘miniplaylist’ van 10 liedjes aanvragen. Elk liedje levert minstens 2 euro op en elke playlist minstens 20 euro.

Door een simpele muisklik kan elke medewerker via zijn computer naar dezelfde provincieradio luisteren. Liedjes aanvragen gaat via een online formulier. Radio Provincie is enkel te horen op het interne netwerk. Studenten van de AP Hogeschool engageren zich als DJ.


Radio Provincie
Radio Provincie

Vier goede doelen
De opbrengst van Radio Provincie wordt verdeeld onder vier goede doelen: vzw Betonne Jeugd, vzw de Steenschuit, vzw Vriendtjes Tegen Kanker en vzw Bednet.

Vzw Betonne Jeugd
De dienst Welzijn en Gezondheid en de Jeugddienst steunen samen vzw Betonne Jeugd, een jongerenwerking voor jongeren in armoede.
www.betonnejeugd.be

Vzw De Steenschuit
PTS Boom steunt vzw De Steenschuit. Die vzw steunt langdurig werklozen die momenteel een replica van de Belgica bouwen, een schip dat in 1897 op expeditie naar de Zuidpool ging.
www.steenschuit.bewww.newbelgica.be

Vzw Vriendtjes Tegen Kanker
Tine Van Passel van de dienst Gebiedsgericht Beleid steunt vzw Vriendtjes Tegen Kanker. De vzw zamelt geld in voor het onderzoek naar eierstokkanker.
www.vriendtjestegenkanker.be

Vzw Bednet
Peter Michiels van de dienst Milieu van het Provinciaal Instituut voor Hygiëne steunt vzw Bednet. Die vzw helpt langdurig zieke kinderen om actiever deel te nemen aan het schoolgebeuren.
www.bednet.be

Praktische info: Radio Provincie speelt van woensdag 11 december tot en met dinsdag 17 december, telkens van 10 tot en met 16 uur. In het weekend speelt Radio Provincie niet. De radiomakers zijn aan de slag in de inkomhal van het Provinciehuis aan de Singel, Desguinlei 100, 2018 Antwerpen