WIFI in hele provincie Antwerpen?

Wat een massale reacties op mijn plan om gratis WIFI te voorzien in de hele Provincie Antwerpen! En zoveel mensen die hun kennis ter zake willen delen!

We voeren op dit moment de eerste gesprekken met de providers. De bedoeling is om als provincie de gemeenten een voordelig abonnement aan te bieden zodat zij in hun publieke ruimtes gratis internet kunnen voorzien voor hun bewoners. In veel gemeentes is er op sommige plaatsen al gratis internet beschikbaar. Als provincie willen we dat dit in alle Antwerpse gemeenten kan.

Het is de taak van de provincie om dat aan de burger aan te bieden. Hoewel veel bewoners thuis al een internetabonnement hebben, vind ik het een interessant idee om iedereen een democratische toegang te bieden tot het internet.

Het project zit nu in zijn onderzoeksfase en zal over een jaar meer concreet zijn.

Bekijk hier de reportage op atv.:

atv