Provincie Antwerpen pakt uit met groepsaankoop zonnepanelen

Vandaag mocht ik op de vrt-radio een nieuwe primeur aankondigen voor de provincie Antwerpen.

Na 4 succesvolle edities van de groepsaankoop energie starten we nu deze lente nog met een groepsaankoop zonnepanelen. Het principe blijft hetzelfde: je kan je vrijblijvend inschrijven en na de online-veiling beslis je pas of je effectief intekent voor het plaatsen van zonnepanelen aan een groepstarief.

En het goeie is dat je dezelfde dienstverlening krijgt als bij onze groepsaankoop voor gas en elektrictiteit. Dat wil zeggen dat wij alles regelen!

Wie interesse heeft kan zijn gegevens nu al achterlaten op www.samengaanwegroener.be . We laten je dan weten wanneer de inschrijvingen echt van start gaan.

Bron: DE REDACTIE.BE

do 13/02/2014 – 06:16Dominique Fiers

De provincie Antwerpen pakt uit met een primeur. Ze organiseert nog deze lente een groepsaankoop voor zonnepanelen. Inschrijven is vrijblijvend en de provincie regelt alle praktische zaken.

Het is de eerste keer dat er in ons land op zo’n grote schaal een groepsaankoop voor zonnepanelen plaatsvindt. Eerder gebeurde dat wel al voor elektriciteit of gas.

“We denken in loop van het voorjaar in een eerste regio in de provincie te starten. Mensen kunnen zich vrijblijvend inschrijven. Nadien beslis je of je er effectief op wilt intekenen. Als je zegt, het is toch niets voor mij, even goeie vrienden dan. Zeg je van, het is wel iets voor mij, dan gaan we je ontzorgen. Hoe kan dat op jouw dak geplaatst worden? Zijn er dingen waar je rekening mee moet houden? Financieel ook, zijn er leningen of premies te krijgen. Dat nemen we je dan voor jou in handen”, aldus Inga Verhaert van het provinciebestuur.

Subsidies worden er niet meer gegeven. De investering zou wel in acht jaar terugverdiend zijn. De juiste datum van de groepsaankoop is nog niet bekend, maar je kunt je nu alvast melden via de website van de provincie.