Kempens Landschap in de prijzen : we hebben je stem nodig!

Europa Nostra Award

Europa Nostra
Europa Nostra

Kempens Landschap is één van de 27 winnaars van de ‘Europa Nostra Award’, een belangrijke Europese prijs voor cultureel erfgoed. In totaal werden 160 projecten uit 30 landen voorgedragen in vier categorieën: ‘conservatie’, ‘onderzoek’, ‘onderwijs, opleiding & bewustmaking’ en ‘bijzondere inzet’.Kempens Landschap zit in die laatste categorie. Dat maakten de Europese Commissie en de vereniging Europa Nostra op 20 maart bekend. Sinds de goedkeuring van de Europese Landschapsconventie (10 jaar geleden) zegt de jury nauwelijks een effectiever voorbeeld gezien te hebben van de uitwerking van de Europese visie. Jury’s van onafhankelijke deskundigen uit heel Europa beoordeelden de genomineerden. Hun oordeel over Kempens Landschap was unaniem. De juryleden waren onder de indruk van de unieke benadering van beheer en behoud van de in totaal bijna 800 ha aan bebouwde en natuurlijke erfgoedsites, verspreid over 65 gemeenten in de provincie Antwerpen. En dit alles met een jong team van 8 personen.

Stem op Kempens Landschap!
Op 5 mei worden de prijzen uitgereikt in Wenen in aanwezigheid van onder andere operaster Plácido Domingo, de voorzitter van Europa Nostra. Zes winnaars maken kans op de ‘Grand Prix’ van € 10.000. Ook de publieksprijs wordt uitgereikt. Daarvoor kan je een online stem uitbrengen voor Kempens Landschap.

http://vote.europanostra.org/

Enkele tips om je daarbij te helpen:

  • Kempens Landschap staat op de 7e plaats van onderaan te beginnen
  • Je dient 3 stemmen uit te brengen: een stem van 3 punten, een stem van 2 punten en een stem van 1 punt. Daarbij kan je per land slechts voor 1 kandidaat stemmen
  • Nadien moet je je stem bevestigen via e-mail. Kijk daarbij zeker ook je map ongewenste e-mail na.

Hartelijk dank voor je stem!