Start typing and press
Enter to search

Met Monica de Coninck op bezoek bij slachthuis Van Gool

vangoolVandaag bracht ik samen met onze federaal  minister van Werk Monica De Coninck een bezoek aan het slachthuis in Kalmthout: Noordvlees Van Gool. Een van de grootste werkgevers in Kalmthout met zo’n 130 personeelsleden. Het bedrijf slacht en commercialiseert varkens en afval (rode organen).

Vorig jaar ging het bedrijf  op zoek naar 20 arbeiders na een ontmoeting met federaal minister van Economie Johan Vande Lanotte en met vertegenwoordigers van de beleidscel van federaal minister van Werk Monica De Coninck.

Op initiatief van beide ministers keurde de federale regering tijdens de begrotingsonderhandelingen een aantal beleidsmaatregelen goedgekeurd om de loonkosten voor de risicogroep van jonge werklozen te verlagen. Deze maatregel liet de Groep Noordvlees toe om versneld haar groeistrategie door te voeren.

Er werd hoofdzakelijk gezocht naar jonge (< 27-jarigen) werkzoekende mannen en vrouwen die een job ambiëren in de sector. Een gedegen interne opleiding en begeleiding zorgen er bovendien voor dat deze jonge medewerkers een verdere bloeiende carrière in de vleessector kunnen uitbouwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: