Jef Neve deze zomer met oorlogsproject voor Terra Nova

Ik mocht vandaag samen met jazzmuzikant Jef Neve een prachtig project voorstellen: “De helden van het thuisfront

PC Jef Neve + IngaOp 31 augustus 2014 brengt Jef Neve live de wondermooie muziek die hij componeerde voor de VRT succesreeks ‘In Vlaamse Velden’. En dat in de gerestaureerde landloperskapel in Merksplas.

Gecombineerd met authentieke beelden en getuigenissen van het thuisfront tijdens WOI, die opgetekend werden tijdens de ‘Collectiedagen WOI’ van de provincie Antwerpen. Sacred Places vormt de landloperskapel om tot een dorpsstraat met dorpsplein.

Jef Neve wacht je met een twintigkoppig orkest op na een korte geënsceneerde wandeling.

 

De authentieke foto’s en filmbeelden roepen het tijdsbeeld op en samen met een groep ‘stille getuigen’ vertegenwoordigt Lotte Caers die dag het thuisfront. Het wordt een emotionele reis doorheen de tijd.

info? http://www.terranova2014.be