Jongeren leren en werken in voormalige drukkerij Pelckmans Kapellen

tuinaanleg Tuinadvies krijgen van de echte professionals (in spe)?

Ik nam van de gelegenheid gebruik om wat advies over hagen in te winnen bij deze jongeman. Hij is 1 van 60 jongeren die momenteel deeltijds Leren en Werken. Samen met enkele collega’s neemt hij nu de tuin en de omgeving van de voormalige drukkerij Pelckmans in Kapellen onder handen.

Vanaf volgende schooljaar zal het provinciaal Centrum Leren en Werken daar immers een permanente stek vinden. De verbouwingswerken zijn volop aan de gang en het belooft prachtig te worden. Op termijn moeten 150 leerlingen er les kunnen volgen, de andere dagen doen ze ervaring op, in de praktijk,  op de werkvloer!

Maar liefst 86% van de leerlingen CLW zijn momenteel voltijds aan de slag in de klas én op een stageplek. daarmee doen we het als provincie erg goed!