Mooie resultaten voor onze groepsaankoop zonnepanelen

Meer dan 10.000 inschrijvers ontvangen interessant voorstel

Op 13 augustus vond de veiling voor de groepsaankoop zonnepanelen plaats. De afgelopen maanden hebben iets meer dan 10.000 geïnteresseerden zich ingeschreven om een zonnepanelensysteem aan te kopen. Om alle deelnemers tijdig te kunnen bedienen en om een kwalitatieve installatie te kunnen garanderen, werd  een model uitgewerkt waar meerdere leveranciers die taak op zich nemen.

De veiling verliep op het scherpst van de snee. De gekwalificeerde leveranciers brachten in verschillende veilrondes hun beste bod uit. Daarvan zijn drie leveranciers als winnaar uit de bus gekomen. Het gaat om Berrentec uit Beringen, IZEN uit Lille en KTI-WTI uit Zandhoven. Zij bedienen de komende maanden elk een regio in de provincie, en zijn gehouden aan dezelfde kwaliteit en prijzen. Die prijzen liggen gemiddeld ongeveer 18% onder indicatieprijzen die de deelnemers te zien kregen bij inschrijving. Bij grotere pakketten is de korting iets groter dan bij kleinere pakketten.

Ruud Frijstein, die het project in goede banen leidt, reageert enthousiast: “We zijn erg blij dat we het grote aantal deelnemers van deze groepsaankoop een scherp aanbod kunnen sturen voor een kwalitatief goed zonnepanelensysteem. De afgelopen dagen hebben we het aanbod nagerekend om te  vermijden dat de leverancier een onbedoelde vergissing maakt. Het is voor alle partijen het interessantst om met een gezond aanbod naar de deelnemers toe te stappen.”

De 10.000 deelnemers die zich de afgelopen maanden hebben ingeschreven voor de groepsaankoop ontvangen begin september een persoonlijk voorstel. Dat voorstel bevat alle productspecificaties van het aangeboden zonnepanelensysteem en de bijbehorende informatie over onder andere de garanties en allrisk verzekering, en licht de bijkomende garanties en voorwaarden uitgebreid toe. Deelnemers hebben tot en met 8 oktober de tijd om het persoonlijk voorstel al dan niet te accepteren. Vooraleer ze die beslissing nemen wordt elke deelnemer uitgenodigd op een van de tientallen infoavonden waar ze met al hun vragen of opmerkingen terecht kunnen.

Gedeputeerde Inga Verhaert: “De recente berichtgeving rond duurdere energie, mogelijke energietekorten, de problemen met Doel, .. hebben ongetwijfeld bijgedragen tot het succes van onze zonnepanelenactie. Wij zijn blij dat velen interesse tonen in duurzame, decentraal opgewekte energie. Een mooie prijs, uitvoerige informatie en begeleiding op maat vallen duidelijk in de smaak bij de inwoners van onze provincie.”

Meer info:
Het zicht op de dynamiek van de veiling is te vinden op

http://samenzonnepanelen.ichoosr.com/Product/leveranciers.rails?actionId=355

Groepsaankoop zonnepanelen
Groepsaankoop zonnepanelen