Het is gebeurd… 5e editie groepsaankoop groene stroom: 21.7% korting!

Essent.be en Electrabel doen beste bod in groepsaankoop provincie Antwerpen
Ruim 86.000 gezinnen besparen tot 21,7% met groepsaankoop groene energie
Meer dan 86.000 gezinnen schreven zich vrijblijvend in voor de groepsaankoop groene stroom van de provincie Antwerpen. Tijdens een online veiling brachten verschillende energieleveranciers hun beste bod uit. Essent.be bood de laagste prijs voor groene elektriciteit en gas: 21,7% onder het gemiddelde van de huidige marktprijzen. Essent.be en Electrabel wonnen eveneens de veiling voor elektriciteit alleen, met een korting van 15,2%.

Ruim 86.000 huishoudens sloten zich aan bij het plan van de provincie Antwerpen om voor de vijfde keer groene stroom en aardgas aan te kopen via een groepsaankoop.

Besparingen
De deelnemers aan de groepsaankoop besparen tot 21,7% op de prijs van elektriciteit en gas, indien ze besluiten om effectief over te stappen naar een van de winnende leveranciers. Men kon zich ook inschrijven voor een groepsaankoop van groene elektriciteit alleen. Energieleveranciers essent.be en Electrabel bleken daar het beste bod klaar te hebben: 15,2% onder de huidige marktprijs. 

De besparing is berekend op het gewogen gemiddelde van vergelijkbare tarieven van de 6 grootste energieleveranciers (Electrabel, Luminus, eni, essent.be, Lampiris en Eneco). 

Persoonlijk voorstel vanaf 20 oktober
De deelnemers aan de groepsaankoop krijgen van de provincie vanaf 20 oktober een persoonlijk voorstel. Zo komen ze te weten hoeveel ze effectief zullen besparen. Want dat zal natuurlijk voor iedereen anders zijn. Elke deelnemer beslist dan zelf tot 24 november of hij ook echt overstapt.

Gedeputeerde Inga Verhaert: “Het veilingresultaat dit jaar heeft me erg positief verrast. We blijven kortingen van meer dan 21% behalen ten opzichte van het gemiddelde van de huidige marktprijzen. Dit is opmerkelijk als je weet dat die actuele markprijzen, onder andere dankzij het verhoogde overstapgedrag van mensen, nu veel dichter bij elkaar liggen dan in 2011 toen de gezinnen van onze eerste groepsaankoop overstapten naar de winnende leverancier. De groepsaankoopformule blijft een succes en het veilingmodel heeft voor een uitmuntend resultaat gezorgd. Samen staan we dus nog altijd sterker.”