Pop-up reclamebureau zoekt creatieve jongeren

Antwerps provinciebestuur en De Vloer laten communicatiecampagne ‘jong artistiek talent’ maken door jongeren zelf. Het provinciebestuur en het Antwerpse reclamebureau De Vloer slaan de handen in elkaar en richten samen ‘Het Nest’ op, een uniek en tijdelijk reclamebureau voor en door jongeren.

De provincie zet sterk in op jong artistiek talent en engageert zich om kansen te bieden aan deze jongeren om hun talent verder te ontplooien of te tonen. Binnen één van deze initiatieven geven we acht creatieve jongeren de kans om de communicatiecampagne uit te werken onder de professionele begeleiding van het reclamebureau De Vloer” aldus Inga Verhaert, gedeputeerde bevoegd voor Jeugd. De provincie Antwerpen wil inzetten op jong artistiek talent. Om dit te stimuleren zal ze in het voorjaar 2015 een communicatiecampagne voeren. De provincie heeft nu het Antwerpse reclamebureau De Vloer ingeschakeld en samen richten ze  ‘Het Nest’ op, een uniek en tijdelijk reclamebureau voor en door jongeren.

Mad Men maar met minder drank en vintage meubelen
Mad Men, maar dan met minder drank en vintage meubelen

In Het Nest krijgen acht jonge, creatieve geesten tussen 18 en 26 jaar de kans om onder professionele begeleiding de nieuwe communicatiecampagne rond jong artistiek talent van de provincie Antwerpen uit te denken.

“Deelnemende jongeren hoeven geen reclameachtergrond of –opleiding gehad te hebben”, legt gedeputeerde voor Jeugd Inga Verhaert uit. “Belangrijk is vooral dat ze gepassioneerd met cultuur of communicatie bezig zijn. Of dat nu via grafisch design, fotografie, schrijven of bloggen is, dat maakt niet uit. In ruil voor hun tijd en creatieve hersenspinsels krijgen de jongeren niet alleen een dijk van een ervaring voor op hun cv, maar leren ze ook hoe een reclamecampagne tot stand komt van één van de beste teams uit de sector. Het hele creatieproces zal te volgen zijn op de social media kanalen van de provincie Antwerpen en Het Nest zelf. “

Inschrijven tot 3 november, 10 uur op www.inhetnest.be

Geïnteresseerde jongeren moeten zich de komende 3 maanden ongeveer 10 namiddagen kunnen vrijmaken en moeten er vooral snel bij zijn. Inschrijvingen sluiten immers al op drie november om 10 uur. En op 6 november vinden de eerste gesprekken plaats. Meer informatie en het inschrijvingsformulier vind je op www.inhetnest.be