Onze Klina Express

Aankomst in Brasschaat van de Klina Express
Aankomst in Brasschaat van de Klina Express

Zaterdag gingen sp.a Essen en Kalmthout samen op stap. We trokken met een huifkar, voor de gelegenheid omgedoopt tot de Klina Express, van Nieuwmoer over Achterbroek naar Klina in Brasschaat. Wie aan de rand van het land woont is sowieso niet verwend met veel openbaar vervoer. De reistijden zijn dan ook navenant. Wie zich bijvoorbeeld van Essen of Nieuwmoer met het openbaar vervoer naar revalidatiecentrum De Mick wil begeven, moet veel tijd en geduld hebben. Een rit met de huifkar is ongeveer even snel. En dus willen we heel duidelijk stellen dat we niet willen weten van nóg minder (laat staan duurder) busvervoer. We willen net méér bussen in onze streek. Want wij betalen hier ook belastingen.

Onze actie kreeg alvast weerklank bij de Gazet van Antwerpen.