Wie wint de vierde editie van de txt-on-stage wedstrijd Frappant TXT?

De acht finalisten Frappant TXT zijn gekend

De txt-on-stage wedstrijd Frappant TXT kent zijn nieuwe lichting schrijftalent voor de finale. Tijdens de voorrondes stonden 36 jonge schrijvers op podia in Antwerpse bibliotheken. Ze brachten stuk voor stuk boeiende performances: van gevoelige poëzie tot laconieke verhalen over alles daarnaast en daartussen. Na rijp beraad selecteerde de jury acht straffe tekstperformers voor de finale op 28 februari 2015.

Frappant TXT is een initiatief van de provincie Antwerpen in samenwerking met Creatief Schrijven vzw. De wedstrijd zet jongeren aan het schrijven en geeft hen de kans hun tekst op een podium te presenteren. Na een selectie uit de 71 inzendingen stelden 36 kandidaten hun teksten bloot aan het kritisch oordeel van de professionele jury tijdens de voorrondes. Uitgever Rudy Vanschoonbeek, theaterrecensent Peter Briers, dichteres Sylvie Marie en scenarist en performer Floris Schillebeeckx selecteerden uit vier verrassende avonden acht sterke finalisten: Koen De Schutter, Dorien De Vylder, Sam Pauwels, Moya De Feyter, Sara Eelen, Stefanie Huysmans, Midas De Saedeleir en Alexandra Oppo.

De finalisten legden tijdens het hele concours een mooi groeitraject af. Na de eerste selectie kregen zij workshops ‘tekstschrijven’ en ‘podiumpresentatie’ om hun performance voor de voorronde nog beter te maken. Na hun geslaagde voorronde ondergaan ze nu een individuele coaching, zodat ze op de finale het beste van zichzelf kunnen geven.

In de prijzenpot zitten Tentoo geldprijzen van 1200 euro, 800 euro en 500 euro en een publicatie in het tijdschrift Deus Ex Machina.
http://www.frappanttxt.be

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/621/5516342/files/2015/01/img_0402.jpg

Sara Eelen, één van de acht finalisten van Frappant TXT – Copyright: provincie Antwerpen


De provincie Antwerpen wil de tekst van de uiteindelijke winnaar omzetten naar een andere artistieke creatie (bv. schilderij, affiche, beeldhouwwerk, …). Voor deze opdracht zoekt de provincie een jonge en enthousiaste creatieveling. Geïnteresseerden kunnen hun voorstel indienen tot en met 29 januari 2015. De vergoeding zal in verhouding staan met het voorstel. Inschrijven via de creatievelingenpool van de provincie is wel een vereiste.

Meer info: http://www.provincieantwerpen.be en T 03 240 58 87
Frappant TXT is een initiatief van de provincie Antwerpen in samenwerking met Creatief Schrijven vzw. De finale wordt georganiseerd in samenwerking met Antwerpen boekenstad en bibliotheek Permeke. Met steun van Tentoo Payroll Services, Fameus, Villanella, Cutting Edge, Jeugd en Poëzie.

PRAKTISCHE INFO FINALE FRAPPANT TXT

Wanneer:
28 februari 2015 om 20 uur

Waar:
Bibliotheek Permeke – De Coninckplein 26, 2060 Antwerpen

Meer info:
http://www.frappanttxt.be – T 03 240 58 87
http://www.creatiefschrijven.be
http://www.provincieantwerpen.be

PERSINFO & INTERVIEWS
Beleidsverantwoordelijke:
Inga Verhaert, sp.a, gedeputeerde bevoegd voor jeugd
Perscontact: T 03 240 52 50
Dienst:
Tim Uten, diensthoofd jeugddienst provincie Antwerpen,
E tim.uten@provincieantwerpen.be, T 03 240 54 69

Digitaal beeldmateriaal:
Beeldmateriaal in hoge resolutie downloaden via ftp://ftps.provincieantwerpen.be/Frappant.txt/
Gebruikersnaam & paswoord: Pers
Tip: Open de FTP-server in Windows Verkenner