zij-kant stapt mee met HART BOVEN HARD

HartBovenHard_GroteParade
HartBovenHard_GroteParade

De burgerbeweging HART BOVEN HARD plant op zondag 29 maart een Grote Parade in Brussel. Ook zij-kant stapt mee, want het huidige regeringsbeleid is vrouwonvriendelijk en werkt ongelijkheid in de hand.

HART BOVEN HARD wil, samen met haar Franstalige tegenhanger Tout Autre Chose, iedereen verenigen die zich verzet tegen het huidige regeringsbeleid. Op zondag 29 maart trekken burgers en organisaties uit alle hoeken van de samenleving door Brussel voor een gezonde en solidaire samenleving.

zij-kant HART BOVEN HARD

Ook zij-kant streeft naar een warme en menselijke maatschappij, waarbij welzijn primeert op welvaart en geluk op groei. Wij ijveren voor een duurzame gemeenschap waarin iedereen meetelt. In het huidige politieke klimaat lijkt de wet van de sterkste echter de richtlijn. Dat niet iedereen met hetzelfde rugzakje kansen aan de start komt, wordt daarbij even vergeten.

Kloof v/m

De afbraak van gemeenschappelijke voorzieningen en de sociale zekerheid verbreedt de kloof tussen arm en rijk, maar werkt ook ongelijkheid in de hand tussen vrouwen en mannen. Zo treft de verhoging van de pensioenleeftijd en het afstraffen van deeltijds werk vooral vrouwen. Werk en gezin combineren wordt nog moeilijker, want we blijven langer beschikbaar en worden flexibeler ingezet op de arbeidsmarkt. Daarnaast zal de kinderbijslag niet geïndexeerd worden, maar stijgen wel de tarieven voor kinderopvang.

Gelijke kansen

Op 29 maart doet zij-kant mee aan de Grote Parade om gelijke kansen te eisen voor iedereen. Wij stappen mee in het blok ‘Diversiteit’. Sluit je bij ons aan en trommel je vrienden en familie mee op! We verzamelen hopelijk met vele collega’s om 13.00 uur aan het station Brussel-Noord.