Proficiat! Leerlingen Sint-Godelieve winnen met app voor leerproblemen.

4 leerlingen Creatie en Mode van het Provinciaal instituut Sint-Godelieve (Deurne) mogen zich de trotse winnaars noemen van de Samsung Innovation Challenge. Dat is een nationale wedstrijd samen met de universiteiten van Bergen en Antwerpen.sgd

Binta Buelens (16), Luca Engels (16), Kato Van Baekel (15) en Cynthia Terlingen (15) ontwierpen DAPP, een handige app voor leerlingen met leerproblemen. Zelf hebben ze dyscalculie, dyslexie en dysorthografie. Waar ze voordien fysieke hulpkaarten gebruikten voor toetsen en examens, kunnen ze dat nu digitaal dankzij DAPP. De app maakt het mogelijk om de  digitale ‘spiekkaarten’ te personaliseren afhankelijk van ieders leerprobleem

Een professionele jury bekroonde hen met de hoofdprijs: een digitale make-over van hun klaslokaal ter waarde van €20.000.
“Proficiat aan de meisjes van Sint-Godelieve. In onze scholen hebben we traditioneel veel aandacht voor leerproblemen en werken we al langer met speciale hulpkaarten. Het is dan ook een briljant idee van hen om deze nu te personaliseren en in een app te gieten. En dat wordt nu dus ook bevestigd door het winnen van de wedstrijd.”

Meer info over de wedstrijd vind je op www.imaginelearning.be.