Belbuschauffeurs nemen afscheid van hun reizigers

Gazet van Antwerpen 24/8:

De buschauffeurs van de belbus van Essen, Kalmthout en Wuustwezel organiseerden zaterdag een feestje voor hun reizigers. Vervoersmaatschappij De Lijn schaft de belbussen vanaf 1 september af omdat ze moet besparen.

Inga Verhaert (sp.a), gedeputeerde van de provincie, was ook op het feest. “Ondanks de belofte van De Lijn om mee te zoeken naar een alternatief, is er niets ondernomen”, zegt ze. “Vooral de mensen die wonen buiten de steden zijn het slachtoffer van deze ingreep. Hoewel ook zij belastingen betalen en recht hebben op vervoer. De Vlaamse regering moet voor de dag komen met een alternatief alvorens zo’n beslissing te nemen.”

belbusMaar dat mocht niet baten: op 1 september stopt de belbus. Voor het afscheidsfeest werden de gedupeerde reizigers door belbuschauffeurs Dirk Meeusen (57) en Aaron Bevers (30) opgehaald en weer thuisgebracht. Albert Loose zelf fungeerde als gastheer en ontving de reizigers in het parochiecentrum van Achterbroek.