Redactie radio 2 moet blijven

RedactieRadio2moetblijven
#RedactieRadio2moetblijven

De VRT moet transformeren. New-speak voor besparen. En dus moeten bvb regionale redacties Radio 2 eraan geloven. Sluiten die handel. Want ze brengen lokaal en regionaal nieuws. Dat doet de commerciële radio niet en dus moet die “concurrentie” eruit. Ik ben verontwaardigd en kwaad. Want die regionale berichtgeving is wel waar mensen voor betaald hebben. Ook aan de rand van het land, in de Kempen bijvoorbeeld, betalen mensen belastingen. Maar dat is voor de Vlaamse regenten van geen tel.

Nadat ze onze belbussen hebben afgenomen, onze bibliotheken straks geen must meer zijn, is nu ook onze berichtgeving niet meer nodig. Want ach, daar aan de rand van het land moeten ze niet te veel willen.

En ook dit: Radio 2 levert heel fijne programma’s. De berichtgeving heeft een functie: informeren, dat spreekt. Maar ook verbinden. Beiden doen ze met verve. Daarom: #redactieradio2moetblijven

Delen maar!