Bruggen bouwen tussen jongeren en politie

Maatschappelijk kwetsbare jongeren ontwikkelen al heel jong een negatief beeld over de politie.

Dat bleek vandaag tijdens de studiedag ‘Bruggen bouwen tussen jeugdwerk en politie’ in Antwerpen.

Ik ben dan ook blij dat ik met de jeugddienst van de Provincie Antwerpen het bekroonde project ‘wijk in verandering’ financieel en inhoudelijk kan steunen. Het project moet nu navolging krijgen in de rest van de provincie.

Voor ‘wijk in verandering’ werkten jongeren en politie op het Antwerpse Kiel intensief samen aan wederzijds vertrouwen en communicatie.  Hun werk werd bekroond door de Europese Commissie als beste Europees Jongerenproject 2014.Hopelijk wordt er op deze manier in verschillende wijken en gemeentes een brug gebouwd tussen jongeren en politie.