Leerlingen PITO Stabroek maken 15 schaatsmeters

Het lijkt nu nog erg onwaarschijnlijk, maar misschien kunnen  we deze winter weer eens schaatsen in openlucht op de vijvers van de Provinciale domeinen.

Leerlingen van PITO Stabroek maakten 15 schaatsmeters voor de provinciale wintercampagne ‘Kom Gezellig Buiten’.  De eerste 5 meters hebben we vrijdag samen aan de oevers van de grote vijver van het Vrijbroekpark geplaatst. De komende 2 weken verrijzen er ook schaatsmeters aan de vijvers van het Zilvermeer, het Prinsenpark, De Averegten, De Schorre en aan de slotgracht van kasteel d’Ursel.

20151204_ProvAnt_Schaatsmeter-8Van zodra de ijslaag 12 centimeter dik is en er vier groene bollen verschijnen op de meters, kunnen liefhebbers de schaatsen aanbinden!

STEM

Provinciaal Instituut voor Technisch Onderwijs PITO Stabroek besteedt met haar STEM-doelstellingen meer en andere aandacht aan wiskunde, techniek, wetenschappen en engineering. De vraag van het provinciebestuur om schaatsmeters te ontwerpen, paste helemaal in dat plaatje. Met de STEM-doelstellingen willen we leerlingen immers probleemoplossend laten nadenken over wetenschappelijke uitdagingen.