GVA: “Investeren in succesvolle toekomst voor onze jongeren is goed idee”

Bij de opening van PTS³ kregen bedrijfsleiders gisterenavond de kans om de nieuwe campus te ontdekken en kennis te maken met haar technische kwaliteiten.

De campus in de Van Leriuslaan is al even in gebruik, naast de bekende hoofdcampus van PTS in de Beukenlaan, waar zowel de middenschool als de tweede graad is gevestigd. “Daarom werd ervoor gekozen om de derde campus voor de derde graad om te dopen tot PTS³. Inmiddels voelen de leerlingen van het TSO en BSO zich al thuis in de vele richtingen. Deze aparte sfeer werkt ook drempelverlagend om de stap naar verder studeren of hoger onderwijs te zetten”, zei gedeputeerde Inga Verhaert. Het gaat om de richtingen industriële wetenschappen, elektromechanica, elektrische installatietechnieken, koel- en warmtetechnieken en industriële onderhoudstechnieken (TSO) en CV- en sanitaire installaties, verwarmingsinstallaties en industriële elektriciteit (BSO).

Bij de opening knipten campusdirecteur Arnold Callay en gedeputeerde voor onderwijs Inga Verhaert het lintje door. Of beter, ze lieten het doorknippen door de STEM-robot van dienst. Bedrijfsleiders van veertig bedrijven uit de regio werden tijdens de opening ontvangen. Zij kregen in een van de aula’s tekst en uitleg en kregen de kans om alles rustig te bekijken. Op de gastenlijst stonden afvaardigingen van bedrijven met namen als een klok, waaronder Atlas Copco, Beerens, Desco, Basf, Agoria en Umicore. Maar ook lokale bedrijven tot eenmanszaken tekenden present.

Ademruimte

Directeur Arnold Callay riep de bedrijfsleiders op om van de gelegenheid gebruik te maken om contacten te leggen met de aanwezige leerkrachten en met andere bedrijfsleiders. Wij willen zo de drempel tussen bedrijven en de PTS alvast verlagen”, zei hij. Burgemeester Jeroen Baert (N-VA) verduidelijkte een speciale band te hebben met deze school. “Ikzelf, mijn vader en drie nonkels hebben op deze school lesgegeven”, zei hij. Hij benadrukte ook het belang van de uitbreiding, want nu heeft de campus Beukenlaan wat meer ademruimte, zeker met de renovatie die voor deze school op stapel staat.

Gedeputeerde Inga Verhaert zei dat de leerlingen op PTS³ niet alleen knap met het hoofd moeten zijn, maar ook vaardig met de handen. “Wij investeren als provincie veel in onderwijs. Het is de beste investering die we kunnen doen om onze jongeren een succesvolle toekomst te bieden.”

Op zondag 24 april vindt de jaarlijkse opendeurdag plaats.

Jan Boey