Buitenspeeldag!

NaamloosEigenlijk mag het elke dag buitenspeeldag zijn!

Buitenspelen is geen eenmalig event op een bepaalde dag in het jaar. Nee: buiten spelen moet altijd en overal kunnen! Kinderen hebben élke dag recht op buiten spelen: hun buurt ontdekken, samen of alleen en ook vuil worden. Straten, pleinen, bossen, velden, struiken zijn best zoveel mogelijk beschikbaar voor kinderen.  Een veilige weg hiernaartoe, daar moet aan gewerkt worden. Geef kinderen ook de mentale ruimte om buiten te spelen en moedig hen aan.

Buiten spelen is geen overlast, zoveel is zeker. Daarom ondertekende de Provincie Antwerpen, naast bijna 70 gemeentes ondertekende ook het Goe Gespeeld charter. Goe Gespeeld!  is een pleidooi voor écht spelen: over GOE spelen, zonder de ‘d’ want spelen is ook nooit ‘af’ of ’t is soms met een hoek af…

Provinciaal domein Vrieselhof is maar één van de vele provinciale speelplekken, waar je het hele jaar door kan komen buitenspelen, zowel alleen, met het gezin, als met je jeugdwerking. (Ook atv kwam op bezoek in Ranst. Bekijk hier de reportage.)

Je kan deze provinciale speelplekken herkennen aan de Goe Gespeeld PROVINCIE-bordjes die over al onze domeinen, parken en andere openbare speelruimte hangt.