Chemie & Fysica- battle in PTS Boom

Zondag 24 april is het opendeurdag bij PTS in Boom. Jongeren met een passie voor techniek voelen zich hier helemaal thuis. Een spectaculaire show vol met chemie- en fysicaproefjes moet jonge bezoekers warm maken voor deze opleidingen.

Vandaag is het de algemene repetitie van deze show.

De leerkrachten houden samen met de leerlingen een battle rond chemie en fysica . Wat komt er zoal aan bod?

“Behoud van kracht”:  Zenuwslopend proefje met een bowlingbal en een (Chinese) vrijwilliger.
Droog ijs-bom: De snelste manier om een ballenbad te ledigen.
Enkele proeven met vuur: Hoe steek je je hand in brand…
Gasgeweer: zonder kogels weliswaar.-…

Chemie en fysica, bij de meeste kinderen klinken deze vakken helemaal niet aantrekkelijk. Dat verandert echter snel wanneer ze enkele coole proefjes zien en willen achterhalen hoe ze werken  Hoewel sommige van deze proeven een gevaarlijke indruk geven gebeuren deze op een perfect veilige manier!