Pito Stabroek en Clics organiseren uitvinderswedstrijd

In basisschool Sint-Jozef in Kalmthout zijn ze druk in weer met blokjes. Clics– blokjes meer bepaald. U kent het ongetwijfeld: het wereldberoemde speelgoed van het familiebedrijf Van Roy uit Wuustwezel. Jaarlijks produceren ze daar 150 miljoen blokjes voor meer dan 40 landen!

clickx 57Onze provinciale school PITO Stabroek organiseert nu samen met Clics en de Ketnethelden Sieg en Maureen, een uitvinderswedstrijd. De uitdaging is om een voertuig van de toekomst te ontwerpen met Clics-blokjes. Verschillende scholen doen me, waaronder Sint-Jozef in Kalmthout. ik ging gisteren een handje helpen

Deelnemers moeten minstens één PITO Clics-blokje gebruiken in hun ontwerp. De ontwerpers in spe mogen zoveel Clics-blokjes gebruiken als nodig, andere materialen verwerken in het ontwerp mag ook.  Op  zondag 22 mei tijdens de opendeurdag van PITO Stabroek kiezen Sieg en Maureen een winnaar.