Talenten ontdekken in Buitengewoon Basisonderwijs

Juf Martine en haar leerlingen van het Buitengewoon Basisonderwijs Groenlaar in Rumst hebben vandaag een uniek project uitgetest.
IMG_1332De school werkt mee aan een educatief pakket dat op zoek gaat naar de talenten van leerlingen. Zo kunnen ook leerlingen uit het Buitengewoon Basisonderwijs een goeie studiekeuze maken. Talentontwikkeling is een prioriteit voor het onderwijsbeleid van de provincie. Het pakket De KR8/O/NAU begeleidt al langer jongeren in hun zoektocht naar talenten. Op vraag van een aantal scholen herwerkte de provincie het bestaande pakket nu op maat van het Buitengewoon Basisonderwijs.  Zo krijgen kinderen de kans om met veel verschillende domeinen in aanraking te komen, te proeven, te snuffelen.
Tijdens de persvoorstelling namen we een kijkje in de klas en zagen hoe leerlingen een waterraket maken, aan de slag gaan rond waterzuivering, met tangrams werken, spiegelen enz. …Indrukwekkend!