To all the little girls

His/Herstory
De Verenigde Staten hebben geschiedenis geschreven. Ze hebben geschiedenis geschreven omdat een presidentsverkiezing nooit eerder zo gemeen gepolariseerd is verlopen. Ze hebben geschiedenis geschreven omdat nu bewezen is dat werkelijk iederéén er president kan worden. Maar ze hebben vooral ook géén geschiedenis geschreven. Want de kans om voor het eerst een vrouw president te maken -en daarmee “leader of the free world”- hebben ze grandioos gemist.

240 jaar zonder vrouw als president is lang genoeg
De overwinning van Trump is een slag in het gezicht van alle vrouwen die als stille kracht of als “trailblazer” aan de weg  hebben getimmerd. Generatie na generatie. Het glazen plafond kreeg gaandeweg barsten (met dank aan bvb Madeleine Albright en Janet Reno),  maar is blijkbaar nog altijd niet aan diggelen te krijgen. Na al die jaren.

“They killed us, but they ain’t whooped us yet.” (W. Faulkner)
De strijd gaat voort. Ook al duurt het nóg langer dan 240 jaar. Toekomstige successen zullen ook aan deze slag te danken zijn. Thank you Hillary, for fighting.

Hillary