Kolonies op weg naar Werelderfgoed

naamloos.pngWortel-en Merksplas-Kolonie op weg naar Werelderfgoedstatus (in uren, minuten en seconden…)

Zeven voormalige landloperkoloniën, waaronder twee in België, zijn door de Nederlandse rijksoverheid voorgedragen als UNESCO Werelderfgoed. Dat maakte de Nederlandse minister voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Jet Bussemaker vandaag bekend tijdens een officieel bezoek aan Veenhuizen in Drenthe.

Een plaats op de Werelderfgoedlijst van Unesco wordt zo steeds tastbaarder. We zijn zeer trots dat we in januari het lijvige nominatiedossier effectief kunnen indienen bij het Werelderfgoedcomité in Parijs! In 2018 weten we dan of de Koloniën van Weldadigheid echt Werelderfgoed worden of niet. Dat is precies 200 jaar na de oprichting van de Maatschappij van Weldadigheid én 25 jaar na de afschaffing van de wet op de landloperij in België.