Eerste groepsaankoop elektrische wagens groot succes

De allereerste groepsaankoop voor elektrische wagens, georganiseerd door SamenSterker, is een echt succes geworden. Na de inschrijvingsperiode en enkele infosessies zijn er op 2 maanden tijd maar liefst 48 wagens besteld. 

De Antwerpse coöperatieve SamenSterker koos na zorgvuldig marktonderzoek voor de elektrische Renault Zoë. Tijdens enkele infosessies kregen geïnteresseerden een antwoord op al hun vragen. Uiteindelijk werden er op 2 maanden tijd 48 wagens verkocht.

Carolien Moens, SamenSterker: “We zijn erg tevreden met dit resultaat. Zeker als je weet dat momenteel nog maar een fractie van het Belgische wagenpark op elektriciteit rijdt. Het bewijst nog maar eens dat groepsaankopen goed werken voor producten waarbij mensen graag ondersteuning en service krijgen. De combinatie van infoavonden, testritten en persoonlijk advies bij de concessiehouders was een voltreffer.”

Grote besparing met groepsaankoop

Naast de 5.000 euro subsidie van de Vlaamse overheid krijgen de deelnemers een groepskorting van 10 procent. Voor het duurste model van de Zoë kun je op die manier bijna 9.000 euro besparen. Op het goedkoopste model van de wagen is dat zowat 7.400 euro. Speciaal voor de groepsaankoop komt door nog een tussenkomst bij van1.500 euro voor de installatie van een laadpaal.

Ook Frank Van Trier, concessiehouder Renault reageert tevreden: “De groepsaankoop is een echt succes geworden. Samen met SamenSterker kunnen we nu 48 extra elektrische wagens op de baan zetten. Het was een uitstekende samenwerking met alleen maar positieve aspecten voor alle partijen.”