Twintig Antwerpse speelpleinen krijgen begeleiding

Jouw stoep onder de loep’ is een nieuwe actie voor meer inclusief jeugdwerk.

In 2017 biedt het provinciebestuur de begeleiding ‘Jouw stoep onder de loep’ aan. Wel twintig speelpleinen grepen deze unieke kans om rond ‘de eigen buurt’ te werken met beide handen.

Wie woont er achter de hoek en hoe kan je als speelplein ook die kinderen bereiken? ‘Jouw stoep onder de loep’ biedt de speelpleinen een antwoord op die vraag. De begeleiding moet speelpleinen bewuster maken van hun omgeving en zorgen dat de speelpleinwerkers de stoep eens oversteken en de buurt leren kennen. Met ‘Jouw stoep onder de loep’ zorgen we ervoor dat de kinderen die effectief naar het speelplein komen een betere afspiegeling zijn van de buurt rond het speelplein.

De twintig speelpleinen die deelnemen aan ‘Jouw stoep onder de loep’ zijn: Kaboem in Vorselaar, Zomergrabbel in Mortsel, Kiekeboe in Rijkevorsel, speelplein Puurs, speelplein Laakdal, Boemerang in Nijlen, de Pretplaneet en Pretteketet in Lille, Speelfijn in Geel, Gekkootje op Linkeroever, speelplein Wijnegem, speelplein Ranst, speelplein Boom, Koraal vzw in Antwerpen, De Speelfabriek in Geel, Malpertuus in Balen, speelplein Westerlo, De Speelmicroob in Lier, Hest in Heist-op-den-Berg, speelplein Essen en De Sjallekes & de Speelbus in Herentals.