Provincie wil verenigingen aan zonnepanelen helpen

De nieuwe groepsaankoop zonnepanelen van de provincie Antwerpen is gestart. De voorbije edities waren een succes, maar jeugdbewegingen, verenigingen en scholen blijven voorlopig nog ondervertegenwoordigd. En dat kan beter vind ik! Verenigingen moeten het met steeds minder subsidies en steun doen, de provincie Antwerpen kan hen met de groepsaankoop alvast helpen om te besparen op hun energiefactuur.

Daarom richt deze vierde editie van de groepsaankoop zich ook specifiek op verenigingen, jeugdbewegingen, scholen en sportclubs.

Chiro Myin uit Kalmthout geeft het goede voorbeeld en kocht al zonnepanelen met de opbrengst van haar feestweekend. In totaal zo’n 14 zonnepanelen, goed voor 3000 kwh.

Groepsleider Olivier Vanheybeeck is alvast erg enthousiast: ” Elk jaar investeren we in onze lokalen of het materiaal. Dit keer zijn we voor duurzaamheid gegaan en een blijvende investering. De leidingsploeg was meteen overtuigd om het geld van onze activiteiten te besteden aan zonnepanelen. We kunnen de groepsaankoop echt aan alle jeugdbewegingen en verenigingen aanraden. Onze zonnepanelen waren meteen een stuk goedkoper en we moesten ons niets aantrekken van de praktische kant, die werd door de provincie geregeld.”