Handen in elkaar voor kasteelhoeve Grobbendonk

Kempens Landschap, de gemeente Grobbendonk en Natuurpunt hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor een belangrijke volgende stap in de opwaardering en herbestemming van de beschermde kasteelhoeve in Grobbendonk.

Een multidisciplinair ontwerpteam zal een visie en plan opmaken voor de hoeve en het waardevolle omringende landschap. Zo kan de Kasteelhoeve gerestaureerd worden en een nieuwe bestemming krijgen.

De kasteelhoeve is een belangrijke getuige van de ontstaansgeschiedenis van Grobbendonk. De hoeve was lange tijd het inkomgebouw voor het kasteel van een ridderlijke familie. Het kasteel zelf werd eeuwen geleden al vernield, maar de imposante hoeve in U-vorm, de nabijgelegen watermolen en het omringende landschap zijn nog steeds intact. Sinds 1617 behoort de kasteelhoeve toe aan de adellijke familie D’Ursel. Eind 2015 namen Kempens Landschap en de gemeente Grobbendonk de hoeve en 14 hectare grond in erfpacht.