Volg je droom!

Wat ook je interesse is, bij het provinciaal onderwijs in Antwerpen kan je met verschillende trajecten je droom volgen. Of het nu een “gewone” secundaire schoolloopbaan is, eentje in deeltijds onderwijs, in een duaal traject of eventueel met tweedekansonderwijs en straks volwassenenonderwijs: het parcours dat je loopt is ondergeschikt aan het domein waarin je je wil bekwamen.

We maken dan ook komaf met ouderwetse benamingen en labels. Wil je bij ons school lopen? Je kiest voor een domein en de opleiding die je volgt zal ofwel arbeidsmarktgericht zijn of je toeleiden naar het hoger onderwijs (doorstroomrichting). Sommige opleidingen laten de twee opties open.

Om jonge mensen alvast kennis te laten maken met onze opleidingen, organiseren we doedagen.  Vandaag was PTS Mechelen aan de beurt. Herman Verbruggen, aka Markske van de Kampioenen kwam de jongelui uitdagen.

De VRT kwam langs en maakte deze reportage.