School zonder schotten

In de scholen van het provinciaal onderwijs werken we de schotten weg. We willen de leerlingen en de ouders niet meer laten vasthouden aan labels. Die labels zorgen vaak voor heel wat vooroordelen en geven te weinig inzicht in waar een richting of een opleiding echt voor staat. Wij houden vast aan de talenten en de vaardigheden van kinderen en jongeren en willen hen op die manier de juiste studierichting en de juiste school laten kiezen. Op jonge leeftijd komen ze sneller op de juiste plek terecht en krijgen ze een veel duidelijker toekomstperspectief.

We stappen dus af van het hokjes denken en benoemen richtingen als doorstroomrichting of arbeidsmarkt gericht. Er zijn dus richtingen waar jongeren mee verder kunnen studeren en doorstromen naar het hoger onderwijs. Andere richtingen zorgen er voor dat ze meteen op de arbeidsmarkt terecht kunnen. In de derde groep kunnen leerlingen kiezen, ofwel verder studeren ofwel meteen de arbeidsmarkt op.

Dit weekend zetten een aantal van onze scholen hun deuren open. Kom dus zeker eens langs!

avANT Antwerpen, zaterdag 5 mei
www.avantonderwijs.be

PITO Stabroek, zondag 6 mei
www.pitostabroek.be

PTS Mechelen, zondag 6 mei
www.pts-boom-mechelen.be

PTS Boom, zondag 6 mei
www.pts-boom-mechelen.be