Suske & Wiske museum houdt uitverkoop op 1 juli tijdens de Bruisende Braderie

Het Suske & Wiske Kindermuseum in Kalmthout sluit eind deze maand voor een jaartje haar deuren voor grondige renovatiewerken. Maar voor het zover is, organiseert het museum nog een Bruisende Braderie. Een evenement voor al wie van Suske & Wiske, Willy Vandersteen of striphelden houdt. 

 

De villa waar Willy Vandersteen ooit echt zelf woonde doet al jaren dienst als Suske & Wiske Kindermuseum. Ieder jaar brengen maar liefst 14.000 kinderen in school- of familieverband een bezoekje aan het populaire museum. Maar het gebouw is aan een opknapbeurt toe. Het dak en de ramen worden overal vervangen. Aangezien deze werken niet uitgesteld konden worden, leek het voor het museum ook het ideale moment om de expo over Suske & Wiske en Willy Vandersteen onder handen te nemen.

Samen met een ontwerpbureau uit Rotterdam is het museum aan het brainstormen over hoe ze het vernieuwde museum zullen inrichten. Een ding is zeker, de teletijdmachine van Professor Barabas komt er echt! Wie zich dus een keertje naar een ander plekje in het verleden wil flitsen, moet hier volgend jaar zeker langs komen. Ook de originele werkplaats van Willy Vandersteen zal terug op zijn oorspronkelijke locatie te zien zijn.

Maar voor de werken dus echt beginnen houdt het museum op 1 juli nog een zolderverkoop en een echte veiling. Wie graag de XXL-zetels van Tante Sidonia, de Sampan uit de Sissende Sampan of een werkkarretje van Professor Barabas in huis wil halen, moet hier een bod komen uitbrengen.

De opbrengst gaat trouwens naar het goede doel van de Windmakers. Het OCMW uit Kalmthout, de tekenschool Pigment en de lokale bib werken samen met het museum een begeleidingstraject uit voor kans- en taalarme jongeren. Een jaar lang worden ze begeleid en werken ze aan een tentoonstelling die in 2019 in het Sukse & Wiske museum te zien zal zijn.

Tegen de zomer van 2019 zal het museum haar deuren terug wagenwijd opengooien. En met een flexibel uurrooster, zullen mensen er ook buiten de schooluren en in het weekend op bezoek kunnen komen.