Zweeds/Kempense cosmopolitan

Hier een aperitiefje dat furore maakte door de reeks Sex and the City. Helemaal Carrie Bradshaw stijl: elegant, fris en stijgt – voor je het weet – naar het hoofd. Alleen is deze versie minder jachtig. Je hoeft niet naar New York om de ervaring van deze cocktail. De ingrediënten kan je makkelijk ook hier halen

Wat heb je nodig:

2 cl Absolut Citroen wodka of andere ( Zweeds woonwarenhuis)
2 cl cranberry sap
1 cl vlierbloesem siroop (ook te koop bij dat Zweedse woonwarenhuis)
Ijsblokjes
Droge schuimwijn

Bereiding: Mix de wodka, cranberry sap en vlierbloesem siroop met ijsblokjes. Giet het (zonder ijsblokjes) in een champagne coupe of flûte. Vul bij met champagne of een droge schuimwijn. De Chapittel van de Kapittelberg leent zich uitstekend!

Cheers! Skål! Gezondheid!