HLN: Einstein en Newton huldigen nieuwe wetenschapslokalen in

Feest maandag in PTS Mechelen. ‘Newton’ en ‘Einstein’ huldigen er nieuwe wetenschapslokalen in. Broodnodig, want de wetenschapsopleidingen zitten in de lift.

De leerlingen wetenschappen namen eerst ludiek afscheid van het oude labo en trokken vervolgens naar het nieuwe labo. Vier klaslokalen werden samengevoegd tot één grote open en lichte ruimte met een laboklas, vitrocel en kweekruimte. Het klaslokaal daarnaast biedt via een glazen wand uitzicht op het labo, de nieuwe ontdekkingsplek voor chemie, biologie en biotechnische wetenschappen. De nieuwe lokalen zijn geen overbodige luxe, want het aantal leerlingen dat een wetenschapsopleiding volgt bij PTS, steeg met een kwart.

“Ik ben heel erg blij dat we met onze uitgebreide wetenschapsopleidingen we méér leerlingen aantrekken. Deze nieuwe richtingen vragen natuurlijk ook om de juiste infrastructuur, vandaar ons nieuw labo. Maar hier stopt het niet. Wij denken vandaag al aan de jobs van morgen. Daarom realiseren we hier tegen 2020 een volledig nieuw STEM-gebouw en zorgen we voor 1.000 extra plaatsen voor leerlingen in het provinciaal onderwijs in de provincie Antwerpen”, zegt gedeputeerde Inga Verhaert.

Het nieuwe STEM-gebouw komt op de plek van de oude wetenschapsklassen. In oktober start de afbraak. Als alles volgens plan verloopt, dan nemen de leerlingen in september 2020 hun intrek in de nieuwbouw.

 

© tekst: WVK

© foto: David Legreve