Wij vrouwen willen de helft van de macht. Niet meer. Niet minder.

Op internationale vrouwendag  voert zij-kant, de progressieve vrouwen beweging, actie. Net als op de andere 364 andere dagen van het jaar.

We hebben met eigen ogen gezien wat er gebeurt als er te weinig vrouwen (of géén, zoals in het federaal kernkabinet) in diverse regeringen zetelen: de thema’s die vrouwen aanbelangen zoals de loonkloof, de pensioenkloof, achterstallige alimentatiegelden, geweld op vrouwen, … komen te weinig of niet aan bod.

De politieke rechten die we dachten verworven te hebben (steeds meer vrouwen in de regeringen) blijken niet in steen gebeiteld. Tijd voor actie dus. Om opnieuw het voortouw te nemen. Wat we willen is helder: de helft van de macht voor de helft van de bevolking.

Vera Claes en ik schreven er deze opinie over.