ABOUT ME

Kort even voorstellen

Geboren op 18 april 1969 in Essen met dubbele nationaliteit: Belgisch/Zweeds. In 1993 getrouwd met Filip en mama van 2 jongens: Oskar en Harry.

Politiek werk

Politiek ben ik eigenlijk al aan de slag vanaf het jaar 2000. Ik zetelde toen voor het eerst voor sp.a Kalmthout in de gemeenteraad (2000 tot 2006). Van 2004 tot 2006 was ik Federaal Volksvertegenwoordiger. Sinds 2006 zetel ik in de provincieraad van  Antwerpen. Tussen 2006 en 2018 ben ik er gedeputeerde geweest. Daarnaast ben ik  nationaal voorzitter van Zij-kant, de progressieve vrouwenbeweging. In mijn thuisdorp Kalmthout ben ik gemeenteraadslid en actief in de lokale sp.a afdeling.

Loopbaan

In 91-92 gaf ik dus Duits aan de University of Miami in de VS. Toen ik terug in België was, kreeg ik eerst een baan aan het LUC waar ik Nederlands en Engels kon geven aan uitwisselingsstudenten. In 94 was ik nog even interimaris Duits en Engels aan mijn oude College in Essen. Van 1995 tot 2004 had ik verschillende opdrachten aan de Universiteit Antwerpen. Ik gaf er Engelse letterkunde, was betrokken bij de internationalisering en werkte er tenslotte voor de rector. In 2004 vertrok ik bij de universiteit om voltijds aan politiek te gaan doen.

Studeren

Op het College van het Eucharistisch Hart in Essen volgde ik de richting Latijn – Grieks. Daarna ging het naar de Antwerpse universiteit (UIA) waar ik in 1991 afstudeerde als Licentiaat Germaanse Filologie. Tussendoor trok ik met het Erasmus uitwisselingsprogramma naar de Otto Friedrich Universität Bamberg in Duitsland.

Na mijn studies in Antwerpen kon ik internationale ervaring opdoen met een extra jaartje aan de Univerity of Miami in de VS. Daar studeerde ik Engelse/Amerikaanse Letterkunde terwijl ik Duits doceerde aan tweede- en derdejaarsstudenten. Dan ging het weer richting Antwerpen waar ik een aanvullende Studie in de Internationale Politiek volgde.