11/2/15: Hof Ter Linden wordt culinair topadres

11/02/2015

SOUSCHEF EN PATISSIER VAN NOMA OPENEN ER BRASSERIE EN RESTAURANT

Hof Ter Linden kreeg gisteren heel wat volk over de vloer tijdens de voorstelling. - Benoit De Freine
Hof Ter Linden kreeg gisteren heel wat volk over de vloer tijdens de voorstelling. – Benoit De Freine

De nieuwe bestemming van kasteel Hof Ter Linden en de twee koetshuizen is bekend. Met de komst van Yannick Van Aeken komt een souschef van het wereldbefaamde restaurant Noma Edegem culinair op de kaart zetten. Hij zal een brasserie én een restaurant openen op deze unieke locatie.

Yannick Van Aeken en Louise Bannon starten op 1 mei in Edegem. - David Legreve
Yannick Van Aeken en Louise Bannon starten op 1 mei in Edegem. – David Legreve

Hof Ter Linden wordt een culinaire trekpleister in de Antwerpse zuidrand. Er zal voor ieder wat wils zijn en daar gaat Yannick Van Aeken samen met zijn vrouw Louise Bannon voor zorgen. Yannick was gedurende vijf jaar eerste souschef van Noma, het Deense restaurant dat al meerdere malen werd verkozen tot ’s werelds beste restaurant. Louise was chef-patissier in hetzelfde restaurant.Het koppel kon gisteren niet aanwezig zijn op de voorstelling omdat ze voor Noma nog aan het werk zijn in Japan. Maar op 1 mei gaan ze van start in Edegem. Ze zullen dit samen doen met hun partners Jo Hageman, Raf Gorris en Roeland Verhamme. “Yannick is iemand die toch al een serieuze weg heeft afgelegd. Hij gaat nu in Edegem het culinaire verhaal centraal zetten. Daarom komt in het westelijke koetshuis een heel toegankelijke brasserie. In het andere koetshuis opent Yannick een restaurant op basis van lokale producten. De stallen blijven behouden waardoor er privéruimten beschikbaar zijn om te dineren. In de voormalige ijskelder komt een champagnebar”, vertelt zakenpartner Jo Hageman. De renovatiewerken van de koetshuizen beginnen na het bouwverlof. De opening van beide zaken zijn tegen eind 2016 gepland. Maar zolang moet men niet wachten om de creaties van Yannick te proeven. “Vanaf 1 mei beginnen we met een ‘build-up’. Op bepaalde dagen kan men zowel de brasserie- als de restaurantkeuken komen proeven. Op die manier kunnen de bezoekers ook de werken opvolgen.”

Bed&Breakfast

In het kasteel komen een bed&breakfast, een wijnbar, een businessclub met vergader- en werkruimten en iedereen kan er feesten organiseren tot honderd personen.

“De bed&breakfast zal negen kamers tellen. Het zal voor iedereen toegankelijk zijn. Net als de wijnbar en de feesten die er kunnen plaatsvinden. Bedrijfsfeesten, huwelijken of familie-aangelegenheden, het kan allemaal. Hier zal altijd iets te beleven zijn want we voorzien eveneens plaats voor tentoonstellingen of muziekvoorstellingen. Met dit concept kunnen we op bezoekers van over heel Vlaanderen mikken”, besluit Hageman.

Hij hoopt dat het kasteel in 2019 de deuren kan openen maar dat wordt afwachten. De drie eigenaars van het domein, de gemeente Kempens Landschap en het Agentschap Natuur en Bos moeten nog een dossier indienen om Vlaamse subsidies aan te vragen. Voor de koetshuizen werd reeds een subsidie van 1,3 miljoen euro bekomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.