17/6/15: Afslanking Provincie. “De onrust is zeer groot.”

Gazet van Antwerpen – 17-6-2015

“Ik hoop vooral dat de afslanking gebeurt met respect voor onze medewerkers”, zegt gedeputeerde Inga Verhaert (sp.a). “De onrust is uiteraard zeer groot, en er is heel veel onduidelijkheid.”

“De Vlaamse regering wil een probleem oplossen dat er volgens mij geen is”, zegt Inga Verhaert uit Kalmthout. “Niemand zegt dat de provincies slecht werken, onze financiën zijn in orde, we zijn democratisch verkozen en we gebruiken onze schaal in het voordeel van onze inwoners.”

‘Het is allemaal heel complex”, vindt Verhaert. “Wat betekent het ‘provincievrij’ maken van een stad als Antwerpen? Wat is haalbaar?

Wat gaat er precies gebeuren met het personeel en met de middelen?

Hoe ziet de toekomst van de musea eruit? En die van de Arenbergschouwburg?

Dat is allemaal nog hoogst onzeker.”

“Ik hoop in elk geval dat men de tijd zal nemen om dat allemaal grondig te bestuderen. Het gaat erg snel. De inkt van de vorige staatshervorming was nog niet droog toen over deze operatie werd beslist.”

“Ik vrees dat een aantal verenigingen uit de boot gaat vallen, omdat ze te klein zijn voor het Vlaamse niveau en niet op het grondgebied van de stad Antwerpen werken. Ook bestuurlijk stel ik me serieuze vragen. Want de Antwerpse verkozen provincieraadsleden mogen in de toekomst wel mee beslissen over de rest van de provincie, maar de raadsleden uit de Kempen en de regio Mechelen mogen zich niet meer bemoeien met het grondgebied van de stad Antwerpen. Is dat wel redelijk?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.