3/9/15: Technische opleidingen doen het goed

Gazet van Antwerpen 3 september 2015

Het Provinciaal Onderwijs Antwerpen blijft groeien, meldt Inga Verhaert, gedeputeerde voor Onderwijs. Bij de start van het nieuwe schooljaar zijn meerdere van de technische opleidingen volledig volzet en de inschrijvingen lopen nog.

“De provinciale secundaire scholen zetten hard in op knelpuntberoepen. Nijverheidsrichtingen zoals Basismechanica, Sanitair en centrale verwarming, Elektrische installaties, Hout, Industriële wetenschappen en Chemie waren meteen volzet”, zegt Verhaert. “Met nu al ruim 4700 leerlingen, tegenover 4600 vorig jaar, mogen we spreken van een groeiende populariteit van het Provinciaal Onderwijs. En net zoals in het hoger onderwijs kiezen ook bij ons meer en meer meisjes voor een technische richting.”

“We investeren graag verder in modern technisch en beroepsonderwijs voor de provincie Antwerpen. Toegankelijkheid staat daarbij voorop. De kostprijs van een dure, technische richting mag geen drempel vormen. We hebben daarom nu al twee schooljaren een maximumfactuur van 250 euro voor de eerste graad van het secundair, en met succes.” (syma)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.