Gezien op het nieuws: protest in het provinciaal onderwijs

bekijk de reportage van ATV: http://www.atv.be/item/niet-tevreden-met-het-groenboek-van-de-vlaamse-regering

bekijk de reportage van VRT:  Protest in het provinciaal onderwijs.

VRT-journaal : In Hasselt hebben zo’n 5.000 leerlingen en personeelsleden van de provinciale scholen betoogd tegen de plannen van de Vlaamse regering. Die vindt dat de provincies geen onderwijs meer moeten organiseren en wil de 20 scholen overhevelen naar de andere netten.

“De meeste scholen hebben een traditie van meer dan 50 jaar in provinciaal onderwijs en als dat zomaar verdwijnt zou dat zonde zijn voor de school en voor de leerlingen, en uiteindelijk ook voor Limburg en voor Vlaanderen in totaal”, zegt Koen Coenen, algemeen directeur van het provinciaal onderwijs in Limburg.

Het provinciaal lager en secundair onderwijs telt zo’n 5.300 leerlingen en scholieren. Daarnaast is er ook nog de Provinciale Hogeschool Limburg en het volwassenonderwijs. In totaal werken er zo’n 1.500 leerkrachten.

De vijf Vlaamse provincies starten vandaag allemaal een informatiecampagne tegen de hervormingen die de Vlaamse regering wil doorvoeren op provinciaal niveau.

Toch nog investeringen

Intussen blijft Limburg investeren in het provinciaal onderwijs. Dat blijkt uit de beleidsnota van gedeputeerde van Onderwijs Frank Smeets. Zolang de Vlaamse regering geen knopen doorhakt, blijft het provinciebestuur de inrichtende macht van de provinciale scholen.

“Dat zogenoemde groenboek is nog maar een voorstel van de Vlaamse regering dat nog in het Vlaams Parlement moet worden besproken en beslist worden”, zegt Smeets. “We hebben nog een aantal projecten op stapel staan. We willen in Voeren nog een sporthal bouwen bij de school, we willen in Lommel nog een speciaal gebouw zetten voor ons buitengewoon onderwijs en ook een bouwhal voor de noodzakelijke richting bouw in Lommel.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.