Spelenderwijs naar brandveilige jeugdlokalen

Brandveilige jeugdlokalen zijn een prioriteit voor de provincie Antwerpen. Het provinciebestuur bezit daarover heel wat kennis en deelt die graag. Met het nieuwe spel ‘Pyromania’ willen we jeugdwerkers bewuster maken van hun eigen invloed op de brandveiligheid van jeugdlokalen. Vandaag krijgen zij het spel en kunnen ze het gratis uitproberen in Oud-Turnhout.

beluister het interview op Radio 2

De provinciale Jeugddienst organiseert vandaag een demosessie van het spel voor gemeentelijke jeugddiensten. Jeugdconsulenten kunnen het dan zelf spelen en goed leren kennen. Zo kunnen ze ‘Pyromania’ promoten bij de lokale jeugdwerking. Het nieuwe spel van het Centrum voor Informatieve Spelen is immers het ideale instrument om jeugdwerkers bewust te maken van het belang van brandveiligheid. Gemeentebesturen kregen een gratis exemplaar van de provinciale jeugddienst, als ze beloofden om een begeleide spelsessie op poten te zetten. De helft van de gemeenten uit de provincie vroeg het spel al aan. Ranst, Schelle, Sint-Amands, Schoten en Turnhout wonnen een begeleide sessie.

Brandveiligheid is een prioriteit binnen het lokaal jeugdbeleid. Het is belangrijk dat wij daar als provinciebestuur op inspelen. Met deze actie bijvoorbeeld. De gemeentelijke jeugddiensten zullen het spel gratis uitlenen en actief promoten. Op die manier kunnen we zoveel mogelijk leidingsploegen en leden van jeugdwerkingen de reflex van brandveiligheid aanleren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.