1000e inschrijver groepsaankoop 100% groene stroom

Win een groene ambassadeur fiets!
Win een groene ambassadeur fiets!

Provincie beloont groene ambassadeurs met een bijzondere fiets De groepsaankoop 100% groene stroom van het Antwerpse provinciebestuur is een schot in de roos. Amper 22 dagen na het lanceren van de campagne tekenden al 1000 inwoners in. Per dag komt dit op gemiddeld 45 inschrijvers. “Wij zijn zeer blij dat de interesse voor onze actie zo groot is,” vertelt gedeputeerde Inga Verhaert “en dit zowel bij onze inwoners als bij de 64 steunende gemeenten.” Geïnteresseerden kunnen nog vrijblijvend inschrijven tot 1 oktober. Wie vrienden, familie of collega’s ook overtuigt om in te schrijven, maakt kans op het winnen van een bijzondere fiets!

Op 6 juli lanceerde de provincie Antwerpen de campagne ‘Samen op weg naar goedkopere groene energie’. Gedeputeerde Inga Verhaert: “Via deze groepsaankoop willen we meer mensen de stap laten zetten naar groene stroom. Instappen in de groepsaankoop biedt immers tal van voordelen. Door de groepsaankoop zakt de prijs waardoor heel wat inwoners een besparing kunnen realiseren op hun energiefactuur. Daarnaast stelde het provinciebestuur de firma iChoosr aan om burgers stap voor stap te begeleiden. Wie mee doet, hoeft zich dus weinig aan te trekken van de papierwinkel. Inschrijven is ook vrijblijvend. Je beslist pas definitief op basis van het gepersonaliseerd voorstel dat je krijgt na de online veiling van 4 oktober. ”

Provincie beloont groene ambassadeurs Op 22 dagen tijd tekenden reeds 1000 geïnteresseerden in op de groepsaankoop. De komende maand zal er extra gecommuniceerd worden via folders, affiches en artikels in tal van gemeentelijke informatiebladen. Wie inschrijft en daarna ook nog familie, vrienden of collega’s overtuigt om dit te doen, maakt kans op een bijzondere fiets. Het gaat om een fiets volledig uit aluminium met LED verlichting op zonne-energie. In totaal kunnen er vier fietsen gewonnen worden, één per maand (juli, augustus en september) en één over de gehele periode. Begin augustus zal de provincie de eerste groene ambassadeur voor de maand juli belonen met een fiets.

Hoe werkt de groepsaankoop? Van 6 juli tot 1 oktober kunnen particuliere inwoners van de provincie Antwerpen zich vrijblijvend en zonder aankoopverplichting inschrijven voor de samenaankoop 100% groene stroom. Op 4 oktober is er een veiling waar alle energieleveranciers hun beste bod kunnen doen. Deze bieding is online en kan door iedereen gevolgd worden. Daarna krijgen de inschrijvers een gepersonaliseerd voorstel. Op basis van deze informatie moeten zij beslissen of ze al dan niet de overstap maken naar de winnende energieleverancier. Voor alle informatie en om je in te schrijven kan je surfen naar http://www.samengaanwegroener.be of bellen naar de gratis infolijn 0800 23 031 (van 9.30 uur tot 16.30 uur).

Verantwoordelijke gedeputeerde: Gedeputeerde Inga Verhaert, sp.a tel. 03 240 52 50

Perscontact: Davy Janssen, beleidsmedewerker davy.janssen@admin.provant.be 0486 42 11 52

Foto’s op hoge resolutie kan u downloaden via ftp://ftps.provant.be/groepsaankoop, gebruikersnaam en paswoord: Pers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.