1/10/12 Jong Keukengeweld maakt topgastronomie betaalbaar

PERSBERICHT | 1 oktober 2012
Studio Brussel morgen te gast bij Frida & de Henri’s in Mechelen

________________________________________
Na een succesvolle eerste editie serveert Vlaanderen Lekker Land dit najaar opnieuw de actie ‘Jong Keukengeweld’. Van 1 oktober tot en met 15 november genieten jongeren tussen 18 en 30 jaar voor slechts 45 euro van een driegangenmenu met aangepaste drank in een selectie van gastronomische restaurants. Ook 7 talentvolle jonge chefs uit de provincie Antwerpen werken mee aan de actie. Studio Brussel gaat op dinsdag 2 oktober alvast in de potten kijken bij Frida & de Henri’s in Mechelen.

Vlaanderen barst van het culinaire talent. Om ook jongeren te laten proeven van de Vlaamse eet-, drink- en tafelcultuur lanceerde Vlaanderen Lekker Land vorig jaar de actie ‘Jong Keukengeweld’. Ruim 7000 jongeren lieten zich culinair in de watten leggen voor een zacht prijsje. Vandaag start de tweede editie. Tot en met 15 november betalen 18- tot 30-jarigen slechts 45 euro voor een driegangenmenu met aangepaste wijnen/bieren en water in een gastronomisch restaurant. Opmerkelijk: ook de chefs achter het fornuis zijn niet ouder dan 35 jaar. Het Jong Keukengeweld-menu reserveer je rechtstreeks bij de restaurants.

StuBru aan tafel in Mechelen

Jong keukengeweld
Jong keukengeweld

Bij de 39 deelnemende chefs ook 7 talentvolle jonge koks uit de provincie Antwerpen: De Godevaart, Graanmarkt 13, L’Epicerie du Cirque, Marcel en Veranda in Antwerpen, Restaurant Helsen in Kasterlee en Frida & de Henri’s in Mechelen. Studio Brussel kan de actie wel smaken en promoot ze deze week uitgebreid. Zo draait Linde Merckpoel morgen een dagje mee in de keuken van Frida & de Henri’s. Een hip eetadres, dat model staat voor een generatie jonge, creatieve koks. Luisteraars – jonger dan 30 – kunnen etentjes winnen in het restaurant van Studio Brussel, met een Jong Keukengeweld-menu en een akoestisch optreden van een Vlaams topartiest als toetje.

Lekkere provincie
Toerisme Provincie Antwerpen is partner in het project Vlaanderen Lekker Land. Een bewuste keuze, want gastronomie is hot en het belang voor toerisme groot. Zo levert de titel ‘Ambassadeur van Vlaanderen Lekker Land’ de stad Hoogstraten ongetwijfeld heel wat culinaire toeristen op. Gedeputeerde voor toerisme Inga Verhaert: “De provincie Antwerpen telt diverse initiatieven rond gastronomie. Via ‘Beers of Antwerp’ promoten we het biertoerisme. ‘Lekkers met streken’ doet hetzelfde voor hoeve- en streekproducten. Ook aan Jong Keukengeweld werken we graag mee. Het maakt topgastronomie haalbaar voor jonge foodies.”

Alle details over Jong Keukengeweld op www.vlaanderenlekkerland.be.

Verantwoordelijke gedeputeerde:
Inga Verhaert, sp.a
tel. 03 240 52 53

Perscontacten:
Karolien Loriers
Communicatie kabinet Inga Verhaert
gsm 0497 19 22 76

Bert Geboers
Directeur Toerisme Provincie Antwerpen
tel. 03 240 63 94

Fotomateriaal in hoge resolutie op http://www.flickr.com/photos/vlaanderenlekkerland/collections/72157627222640169/

Toerisme Provincie Antwerpen vzw is een provinciaal toeristisch samenwerkingsverband. Het tekent het toerismebeleid van de Provincie Antwerpen uit en stimuleert de ontwikkeling van het toerisme in onze provincie. Vanuit een brede expertise wil TPA het bestaande toeristische aanbod in de steden Antwerpen en Mechelen en de regio’s Antwerpse Kempen en Scheldeland marktgericht versterken, uitbouwen en promoten.

Om dit te realiseren zet TPA projecten op en gaat het partnerships aan met het bedrijfsleven, verenigingen, steden, gemeenten en andere overheden. Aanvullend onderneemt TPA eigen acties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.