1/10/12 Koning Albertlei in Kapellen officieel ingefietst

PERSBERICHT | 1 oktober 2012
73% van fietsostrade Antwerpen-Essen klaar
________________________________________
Vrijdag openden de provincie Antwerpen en het gemeentebestuur van Kapellen de heraangelegde Koning Albertlei. De provincie investeerde er in het nieuwe fietspad en het gemeentebestuur zorgde voor de herinrichting van de weg. Het gaat om een totale investering van 1,1 miljoen euro waarvan de provincie en de gemeente elk ongeveer de helft betaalden.

Inga knipt lint van Fietsostrade Kapellen
Inga knipt lint van Fietsostrade Kapellen

Gedeputeerde voor mobiliteit Inga Verhaert is verheugd: “Met de heraanleg van de K. Albertlei is ook weer een stukje van de fietsostrade Antwerpen-Essen klaar. Concreet is die fietsostrade nu voor 73% befietsbaar. En we blijven verderwerken. Zo starten we op 22 oktober aan het aansluitende stuk fietsostrade door de Rubensheide en de L. Bevernagegstraat. In die laatste leggen we trouwens de allereerste fietsstraat in onze provincie aan.”

De provincie Antwerpen hecht veel belang aan veilige en comfortabele fietsroutes voor woon-werk- en woon-schoolverplaatsingen. De aanleg van de fietsostrade Antwerpen-Essen moet zorgen voor een vlotte fietsverbinding van het noorden van de provincie tot in het stadscentrum van Antwerpen. De lokale fietspaden die de fietsostrade kruisen, zorgen dan voor de aansluitingen naar bedrijvencentra, scholen en dorpskernen.

Meer info over de fietsostrades vindt u op www.provant.be/fietsostrades.

Kapellen
De gemeente Kapellen zag de provincie graag komen. “De aanleg van de fietsostrade is het ideale moment om als gemeente meteen ook enkele straten aan te pakken”, stelt burgemeester Dirk Van Mechelen. “Zo kreeg de Georges Spelierlaan tussen de Heidestraat en de antitankgracht niet alleen een nieuw wegdek, maar werd de riolering er deels ook vernieuwd. Verder werden de Koning Albertlei en de Koningin Elisabethlei grotendeels heraangelegd. Eén van de klemtonen binnen ons mobiliteitsbeleid is ook om het karakter van woonstraten zoveel mogelijk te behouden en te herstellen. Door de gedeeltelijke invoering van eenrichtingsverkeer in de Koning Albertlei werden beide straten als het ware teruggegeven aan de bewoners. En dit verhaal is nog niet ten einde, want de Rubensheide en de Lucien Bevernagestraat volgen.”

Foto’s in hoge resolutie zijn beschikbaar op

ftp://ftps.provant.be/Mobiliteit/2012%2009%2028%20Kapellen%20KAlbertlei/

Gebruikersnaam en wachtwoord: Pers

Verantwoordelijke gedeputeerde:
Inga Verhaert, gedeputeerde voor mobiliteit (sp.a)
tel. 03 240 52 54

Perscontact:
Chris Brouwers, diensthoofd Mobiliteit provincie Antwerpen
e-mail chris.brouwers@admin.provant.be
tel. 03 240 52 87, gsm 0476 42 07 95

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.