11/10/12: PIVA haalt Olympisch brons!

Tijdens de ‘Olympische Spelen’ voor koks haalt het Provinciaal Instituut PIVA brons.
________________________________________
Van 6 tot en met 9 oktober 2012 vond voor de 4de maal de Olympiade voor koks plaats in Erfurt, Duitsland. Het Provinciaal Instituut PIVA kreeg de loodzware taak de Belgische driekleur te verdedigen en volbracht deze missie met glans door met een bronzen plaque huiswaarts te keren.

Tijdens de ‘Cylinary Olympics’, een befaamde internationale 4-jaarlijkse kookwedstrijd, komen alle vormen en disciplines van het koken aan bod. 54 landen nemen het tegen elkaar op in de verschillende onderdelen. PIVA was hierbij de enige Belgische deelnemer. Het PIVA-team dat deelnam in de categorie ‘grootkeuken’ schitterde hier op een derde plaats.
De 4 deelnemende leraars moesten een volledig menu bereiden voor 150 personen. De kostprijs van dit menu mocht niet hoger liggen dan €3,5 per persoon. Na heel wat voorbereiding (opmaken menu met kostprijsberekening, voedingswaarden en werkschema dat al een jaar op voorhand moest doorgestuurd worden) raakte PIVA bij de laatste 16 die de preselectie overleefden. De 2 leerkrachten hotel, aangevuld met een diëtiste en en leerkracht slagerij konden voor wat betreft vragen rond dessert terugvallen op bereidwillige hulp vanuit de afdeling banketbakkerij.

Het menu met streekproducten was:
• romige soep van Noordzeegarnalen met croutons en basilicumolie;
• uitgebreide salad bar;
• knapperig gebakken zwijntje met  Palm Royalesaus,  gebakken witloof, rodekool met appelen, gratin van  aardappelen met  knolselder  en  Oud Bruggekaas;
• piccata van zandhaai met saffraansaus, gewokte  groenten en  driekleurige  noedels of  Mie
• lasagna  met  ricotta &tuinkruiden,  groenteblokjes, kikkererwten en linzen, geschilferde  Oude kaas;
• créme  met  gekarameliseerde   appelblokjes in een  gelei  van  kriekenbier , afgewerkt  met  cuberdonsiroop en  een  kleurig  koekje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.