15/3/2013 Provinciehuis Antwerpen zet voor laatste keer deuren open

PERSBERICHT | 15 maart 2013
Negende editie Sfeernacht op vrijdagavond 22 maart.

Sfeernacht
Sfeernacht

Op vrijdagavond 22 maart is het voor de negende keer Sfeernacht in het Antwerpse provinciehuis. Tussen 18u en 23u is iedereen welkom om uitgebreid kennis te maken met enkele van onze provinciale diensten. Sfeernacht staat garant voor een gezellige avond met animatie, muziek, activiteiten, hapjes & drankjes en dit allemaal gratis. Het is de allerlaatste keer dat je het huidige provinciehuis kan bezoeken. Het gebouw wordt vanaf september 2013 afgebroken. Tegen 2017 verrijst er aan de Koningin Elisabethlei een volledig nieuw, open en innovatief provinciehuis. Op de Sfeernacht krijg je een voorsmaakje van dit unieke project!

Een reis van 1972 tot 2016
Een veelbesproken toren die decennialang de skyline van Antwerpen heeft gedomineerd, verdient een feestelijk afscheid. Een groot deel van de provinciale diensten en bedrijven tekenen dan ook present voor de allerlaatste Sfeernacht en gaan net dat ultieme stapje verder dan bij andere edities. Bezoekers uit de ganse provincie kunnen deelnemen aan allerlei activiteiten die volledig in het concept retro versus innovatie staan. Onze afdeling voeding van het volwassenenonderwijs schotelt bijvoorbeeld enerzijds een futuristische soepje en anderzijds een soep met vergeten groenten voor aan de bezoekers. De sportievelingen vinden hun gading in het BMX-parcours en de boogschietstand, de pronkstukken van de studenten mode vind je op de catwalk terug en Terra Nova richt een retro vakantiesalon in. Dit is slechts een kleine greep uit het grote aanbod van Sfeernacht!

Nieuw provinciehuis in 2017
Veel aandacht gaat ook naar het ontwerp van het nieuwe provinciehuis dat tegen 2017 zal verrijzen in de Koningin Elisabethlei, op de plaats waar het huidige provinciehuis staat. De maquette zal staan pronken op de Sfeernacht en prangende vragen over het huidige en het nieuwe provinciehuis kunnen gesteld worden aan experten.

Rondleidingen langs hoogte- én dieptepunten

Raadzaal
Raadzaal

Tijdens Sfeernacht kan men twee soorten rondleidingen volgen. Eén langs de verborgen plekjes en vele curiosa. Zo kom je onder andere in de atoomschuilkelder waar gouverneurs Paulus en Kinsbergen nog rampoefeningen gecoördineerd hebben. Deze laatste editie verliest zeker ook zijn klassiekers niet uit het oog. De rijke kunstschatten, mooi aangeklede vergaderzalen, provincieraadzaal, het panoramazicht op de 15de verdieping, … staan ook weer open voor publiek. De tweede rondleiding laat bezoekers kennismaken met de gebreken van het gebouw en de redenen waarom het wordt gesloopt.

Recordaantal gasten verwacht voor laatste editie Sfeernacht
In 2002 werd de eerste Sfeernacht georganiseerd. Tijdens de eerste jaren vond de Sfeernacht elk jaar plaats. Na enkele edities werd er beslist om het ene jaar een Sfeernacht en het andere jaar een Cultuurnacht te organiseren. Bij elke Sfeernacht verwelkomde de provincie Antwerpen meer dan 1000 bezoekers die op een aangename manier kennismaakten met het provinciehuis, de provinciale diensten en initiatieven. Tijdens de Sfeernacht op 22 maart 2013 verwacht de provincie een recordaantal gasten aangezien het werkelijk de allerlaatste kans is om het statige provinciehuis te bezoeken.

Verantwoordelijke gedeputeerde:
Inga Verhaert, sp.a
03 240 52 50

Communicatiemedewerker Karolien Loriers
0497 19 22 76

Perscontact:
Valerie Druart
communicatiedienst
Valerie.Druart@admin.provant.be
03 240 67 84

Beeldmateriaal op FTP-server ftp://ftps.provant.be/ – map Sfeernacht 2013
gebruikersnaam: Pers
wachtwoord: Pers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.